zaterdag, 09 december 2017 13:55

Nee daar sta je niet bij stil. Het gaat ongemerkt hard in ene. je begint gewoon met een een lijst van geplantte planten. Dat zijn er natuurlijk niet zoveel. Maar dan in een jaar of twee, blijkt in ene dat er meer dan genoeg soorten bij geplant zijn., Best een hele lijst met planten. Voor een tuin die veertig vierkante meter is. Feit is wel dat de achterzijde van de tuin nu vervangen moet gaan worden. De coniferen zijn te kort gesnoeid aan de tuinzijde van mijn buurman. De zaak sterft nu dus af. Dat betekent dat een nieuwe tuinbegrenzing er moet komen. Momenteel denk ik over een schutting. Dat is in ieder geval minder onderhoud dan de  twee en halve meter hoge conifeeren op dit moment. Dus dat wordt nog een mooie klus in het voorjaar.!

dinsdag, 17 oktober 2017 10:55

Een dunschiller en een aardbei. Dat is wat je nodig schijnt te hebben. Sommige gebruiken ook wel een pincet. Maar ik ga voor de dunschiller. Stukjes aardbei zijn nu keurig op een keukenpapiertje uitgespreid. Het wachten is nu op de verdroging van de 'valse vrucht'. Ofwel de aardbei zelf. Ik heb begrepen dat het kweken van aardbeien vanaf zaad, zo'n 46 dagen kan duren. Aarbeiden zijn 'licht' gevoelig om te ontkiemen. Daarom zal ik 46 dagen voor de ijsheilige beginnen met het zaaien. Ik ben benieuwd wat het gaat doen... Mijn huidige aardbeiplant doet het niet zo heel goed. Daarom wil ik nu van een 'gekochte' aardbei planten gaan proberen te laten groeien. Je moet toch wat met je leven nietwaar? 

dinsdag, 10 november 2015 09:25

Nu de herfst eindelijk komt, we hebben aan temperaturen een maand langer nog zomer gehad, denkt Druif. Nou is het klaar. Zijn bladeren zijn bijna allemaal al verdwenen. Tuinman is wat minder blij dit keer, want toch heeft de Valse Meeldauw weer zijn werk gedaan. Dat kan Tuinman mooi vergelijken met de echte wijngaard waar Tuinman sinds dit jaar voor het eerst druivenranken pacht. Druif gaat lekker zijn gang. Hij wordt straks drie jaar. En dan mag Tuinman gaan hopen dat Druif zijn eerste echte druiven gaat maken. 

over de blogs...


Aardbei en zo...October 17, 2017
alle planten in een artikelSeptember 02, 2014
Begin is erMarch 09, 2015
CSI: DruifSeptember 01, 2014
Druif doet niksMarch 09, 2015
Druif durft niet.March 19, 2015
Druif gaat diepJuly 07, 2015
Druif gaat uit zijn dakSeptember 17, 2014

Contact

Ik op het web
nieuwe mediaweg

Digitaalstad
3423 AA

 

stuur een e-mail

Social media

TwitterLinkedInRSS FeedPinterest
Pin It
JoomShaper