donderdag, 29 maart 2018 09:20

Babi pangang 4 p

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 800 g varkenslappen
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 tl gemberpoeder
  • 2 el arachideolie
  • 5 el ketjap manis
  • Sap van een halve citroen

Saus:

  • 4 dl water
  • 1 tl sambal (oelek als je van pittig houdt, manis voor wat minder pittig)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 2 el gembersiroop
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 5 el ketchup
  • Maizena

 

 

  1. Meng de hele varkenslappen (buikspek mag ook) of hamlappen  met de ingrediënten voor de marinade. wrijf de marinade met je handen goed in het vlees en laat minimaal vier uur tot maximaal een nacht (dit heeft veruit de voorkeur) marineren.
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met een stukje keukenpapier.
    Leg het vlees op een rooster boven een met bakpapier bekleed bakblik en braad het vlees circa 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is.
    Draai het vlees halverwege de baktijd een keer om. 
  3. Maak intussen de saus, zachtjes laten koken, of stand 1 van de keramische plaat (80 graden)
  4. knijp de Atjar uit en maak daar een laagje van in een schaal
  5. snijde het vlees in plakken
  6. schuin neerleggen en saus erover..

 

 

 

 

 

 

donderdag, 04 januari 2018 16:51

Bami voor 4 p

ingrediënten

  

werkwijze

 

oor bami
400 g hamlappen in kleine reepjes of blokjes of spek reepjes
100 g schouderham (dikke plak) in k blokjes
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn
2 cm verse gemberwortel, in blokjes
2 verse rode pepers, in kleine reepjes of blokjes 
prei in dunne halve ringen
100 g witte kool fijn geschaafd
1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes
1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes
350 g mie (egg)
kippenbouillon
100 g kleine garnalen uit blik of verse
blokje Trassi 1 cm
1 t komijnpoeder
1 t korianderpoeder
1 t sambal
1+1/2 e ketjap manis ABC (niet te veel)
1 t zout

olie voor roerbakken

koken van bami
1. Kook bami gaar in kippenbouillon en ve-tsin.
2. Giet bami af en spoel koud. Bewaar onder koude water tot gebruik.

 

 

  1. voor omelet
    4 eieren
    zout
    peper
    mespuntje sambal
    4 e kippenbouillon
    2 e olie 

    1. Klop de eieren los met zout, peper, sambal en bouillon. 
    2. Verhit olie in groot Koekenpan en doe daarin het eimengsel.
    3. Leg deksel daarop en zet de hitte bron op laagste stand.
    4. Laat het eimengsel in zo 10 min. stollen.
    5. Schuif omelet uit de pan en snijd in reepjes of stukjes. 
    6. Meng ei door bami. 


    voor bami
    1. Bak hamlappen in olie mooi bruin en doen in een stoofpan. 
    2. Bak nu even de ui, knoflook, gember en rode peper aan en doe overige specerijen erbij en voeg de overige ingrediënten (behalve sojasaus, taugé), erbij en roerbak voor vijf minuten. 
    3. Doe deze bij vlees en smoor gaar in 10 tot 15 min. en voeg aan het einde taugé erbij. 
    4. Maak op smaak met sojasaus. 
    5. Meng bami erdoor en warm het geheel goed op.

  2. Serveer met sate saus...

 

 

 

 

 

 

zaterdag, 23 december 2017 15:34

Thaise viskoekjes (24 stuks)

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 350 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 350 g schelvisfilet
  • sap van 1 limoen
  • 1 dunne stengel citroengras, in dunne schijfjes gesneden en licht geplet
  • 2 tl Thaise rode kerriepasta
  • 3 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 el fijngehakte verse koriander
  • 1 tl fijngesneden verse gember
  • zout
  • 4 el bloem
  • 2 eieren, lichtjes losgeklopt
  • 100 g verse broodkruimels
  •  1 el olijfolie om te bakken
 

 

  1. Doe de aardappelen en laat 15-20 minuten koken en pureer ze dan.

  2. Terwijl de aardappelen koken, doet u de schelvis in een pan met koud water, zodat hij onder water staat. Voeg de helft van het limoensap toe. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 1 minuut sudderen. Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat de vis circa 4 minuten afkoelen in de vloeistof. Laat de vis uitlekken en breek hem in stukken. Verwijder het vel en eventuele graten.

  3. Meng de aardappelen en de vis met een vork en voeg het citroengras, de kerriepasta, de lente-uitjes, de knoflook, de koriander, de gember, wat zout en de rest van het limoensap toe.

  4. Doe de bloem op een bord. Giet de eieren op een tweede bord. Strooi de broodkruimels op een derde bord.

  5. Neem 1 eetlepel van het vismengsel en maak er een miniviskoekje van. Wentel het koekje eerst door de bloem en schud het teveel eraf. Doop het vervolgens in het ei en bedek het ten slotte met de broodkruimels. Druk de kruimels gelijkmatig aan. Maak de rest van de viskoekjes op dezelfde manier, zodat u er 24 hebt, en leg ze 1 uur koel weg.

  6. Verhit de de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Doe de helft van de koekjes erin en laat ze 3 minuten aan elke kant bakken, of tot ze lichtbruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

 

 

 

 

over de blogs...


Aardbei en zo...October 17, 2017
alle planten in een artikelSeptember 02, 2014
Begin is erMarch 09, 2015
CSI: DruifSeptember 01, 2014
Druif doet niksMarch 09, 2015
Druif druptMay 11, 2018
Druif durft niet.March 19, 2015

Contact

Ik op het web
nieuwe mediaweg

Digitaalstad
3423 AA

 

stuur een e-mail

Social media

TwitterLinkedInRSS FeedPinterest
Pin It
JoomShaper